Skip links

Okoseszközök az otthon kényelméért

Manapság annyi furcsa és lenyűgöző új technológia létezik, hogy néha nehéz eldönteni, melyik lenne ténylegesen hasznos a mindennapi életben. Íme néhány fantasztikus, új otthoni eszköz, amelyek könnyen és gyorsan üzembe helyezhetők, és egyszerűen használhatók. Persze az intelligens eszközök és az okoskütyük mellett a lakásbiztosítás megkötése is elengedhetetlen.

Intelligens fűtés- és világításvezérlés

Képzeld el, milyen lenne, ha bárhonnan, bármikor, szobák szerint szabályozhatnád az otthonod hőmérsékletét. Az olyan termosztátokkal, mint a Nest vagy a Hive, ez már nem álom. A hozzájuk tartozó alkalmazással a telefonodról ellenőrizheted és szabályozhatod az otthoni klímát.

Ez azonban még messze nem minden. Ma már okosizzókat is vásárolhatsz, melyeket társíthatsz a telefonodról irányítható otthoni asszisztensekhez, például az Amazon Alexához vagy az Apple HomeKithez. Így nyaralás közben is szabályozhatod az otthoni fényeket, ezzel távol tartva a betörőket, és azon sem kell többé aggódnod, hogy véletlenül égve hagytad-e a lámpát, amikor elmentél otthonról.

Mire jó a robotporszívó?

Ki mondta, hogy a takarításnak a te feladatodnak kell lennie? Lássuk be, kevesen élvezik a házimunkának ezen részét. Ha te sem tartozol közéjük, érdemes lehet beszerezned egy kis robotot, amely könnyebbé teheti az életedet. Nincs más teendőd, mint feltölteni, és rászabadítani a lakásodra.

Szórakozás egyszerűbben, mint valaha

Az Amazon Echóhoz hasonló intelligens hangrendszerekkel minden eddiginél egyszerűbben hallgathatod meg kedvenc dalaidat. Ha összekapcsolod az Echo készüléket Alexával, az Amazon felhőalapú asszisztensével, hangutasítások használatával játszhatsz le zenét – ha akarod, akár minden szobában másik számot. Sőt, kérdéseket is feltehetsz Alexának – megkérdezheted például, milyen lesz ma az időjárás, ő pedig válaszol.

Intelligens zárrendszerek

A hagyományos zárak könnyen feltörhetők, ezért egyre többen cserélik le őket intelligens zárakra. Sok különböző intelligens zár érhető már el a piacon –- vannak köztük ujjlenyomattal aktiválható biometrikus zárak, digitális kulccsal nyitható zárak, sőt, még olyan videokamerás kapucsengők is, amelyekkel nemcsak láthatod és hallhatod a kapud előtt álló látogatókat, hanem még beszélgethetsz is velük.

Rengeteg technológiai fejlesztés létezik még, amelyekkel kényelmesebbé teheted a mindennapi otthoni életedet – ilyenek például a hangvezérléses hűtők, amelyek megmondják, mi van bennük. Ha tehát időt szeretnél spórolni, vagy jól jönne egy segítő kéz otthonra, biztos, hogy találsz valami neked valót.


További cikkeink a boldog és kreatív otthoni élethez:

Így tarthatod biztonságban a pénzed

Életmentő eszközök lakástűz esetére

Így védekezz az otthoni kártevők ellen

Így védekezz a villámlás okozta károk ellen

Lakást vennél? Vagy kiadnál? Ezekre figyelj!

Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb bejegyzésekről?
Iratkozz fel a hírlevelünkre!