Skip links

Úti célok, ahová sosem késő elindulni

Az idősebb generáció tagjainál – főleg azoknál, akik mostanában vonultak nyugdíjba – gyakran kerül az utazás a bakancslista élére. Nálad is ez történt? Most, hogy végre van elég szabadidőd, ez lehet a tökéletes időszak arra, hogy ellátogass olyan helyekre, amelyeket mindig is szerettél volna látni. Íme a legjobb, az idősebbek számára ideális úti célok Spanyolországtól Srí Lankáig – bármilyen nyaralást keresel is, itt biztosan megtalálod a neked valót!

Napjainkban rengeteg az idősebb korosztály számára is elérhető, izgalmas nyaralási lehetőség, amiket érdemes kihasználni. Kattints a linkre tippjeinkért!

A történelem és a kultúra nyomában

Szívesen tanulsz új dolgokat? Látogass el egy kevésbé felkapott történelmi városba, amelyre korábban esetleg nem gondoltál volna! Felejtsd el az olyan közkedvelt fővárosokat, mint például Párizs, vagy New York! Inkább próbálj ki valami újat, például

  • a gasztronómia fővárosát, a franciaországi Lyont, esetleg
  • Medellínt, a gyönyörű kolumbiai várost,
  • a portugál gyöngyszemet, Portót, vagy
  • a bájos vietnámi települést, Hội Ant,

ahol számtalan eredeti állapotában fennmaradt történelmi épületet járhatsz be. De az utazást akár egy új kreatív technika elsajátításával is ötvözheted – részt vehetsz például egy festőtanfolyamon Toszkánában, vagy eltölthetsz egy hetet Granadában, miközben spanyol nyelven tanulsz társalogni.

Ha nyugalomra és pihenésre vágysz

Ha a közelmúltban vonultál nyugdíjba, vagy szeretnéd kipihenni az unokák után futkosás fáradalmait, talán semmi másra nem vágysz, csak egy kis nyugalomra és kikapcsolódásra. Mauritius és Málta idilli szigetein, esetleg a pezsgő, gondtalan Kubában, vagy Srí Lankán megtalálható minden, ami a feltöltődéshez kell:

tengerpart, napfény, és  ha esetleg mégis kiszállnál egy időre a napozóágyból – rengeteg felfedeznivaló.

Ha életre szóló kalandot keresel

A jobban ráérő idősebbek életében valószínűleg ez lehet a tökéletes alkalom arra, hogy sort kerítsenek a nagy világjáró útra, amelyről mindig is álmodtak. Ideális úti cél lehet például a hatalmas és változatos Kanada, ahol a látnivalók száma szinte végtelen, és ahol minden megtalálható a nemzeti parkok érintetlen erdőségeitől az olyan nyüzsgő városokig, mint Toronto.

Vagy felfedezheted Dél-Afrikát is, ahol számtalan szafaripark, gyönyörű hegyek és Fokvároshoz vagy Port Elizabethhez hasonló kultúrában gazdag városok várnak. De megszervezheted akár a saját körutadat is Görögország, Japán vagy Hawaii szigetein.

Bármelyik úti célt választod is, mindenképpen köss utasbiztosítást, és a fényképezőgépet se felejtsd otthon!


Figyelmedbe ajánljuk további utazási tippjeinket is:

Berlin legjobb ingyenes látnivalói

Íme, Párizs legjobb ingyenes programjai

Az 5 legjobb ingyenes program Rómában

A legjobb ingyenes programok Londonban

Az 5 legjobb ingyenes látnivaló Bangkokban

Irány Spanyolország! Íme, Madrid legjobb látnivalói

Nyár Portugáliában: Ingyenes programok Lisszabonban

Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb bejegyzésekről?
Iratkozz fel a hírlevelünkre!