Skip links

Irány Spanyolország! Íme, Madrid legjobb látnivalói

Madrid nemcsak Spanyolország fővárosa, hanem Dél-Európa egyik fő kulturális, pénzügyi és kulináris központja is. Az biztos, hogyha ellátogatsz ide, a világhírű focicsapatáról és művészeti kincseiről ismert El Forót soha nem fogod elfelejteni. A te dolgod az utasbiztosítás megkötése, de a programajánlást nyugodtan ránk bízhatod. Íme néhány kihagyhatatlan látnivaló, melyek közül a legtöbb ingyenes.

Museo del Prado

Spanyolország nemzeti galériája a leghíresebb művészeti alkotások páratlan tárháza. Lehet, hogy több látogatásra is szükséged lesz ahhoz, hogy a múzeum által kínált élményeket mind kiélvezhesd: az elegáns neoklasszicista homlokzattól az egyedülálló mesterművekig. Itt találod a világ legjobb spanyol művészeti gyűjteményét, de Európa más tájairól is gyönyörű festmények várnak rád.

Museo Reina Sofía

Madridi művészeti körutunk következő állomása a Museo Reina Sofía. A csarnokot a 19. századi kórházépületekből kinyúló, lélegzetelállító üvegterek egészítik ki. A gazdag gyűjteményben Dalí szürrealista mesterművei mellett Picasso hátborzongató háborúellenes falfestményét, a Guernicát is megtalálod. Art Walk-jeggyel Madrid kulturális kínálatának legjavát kedvezményes áron tekintheted meg.

Santiago Bernabéu Stadion

Európa egyik legjobb csapatának otthona, a Santiago Bernabéu Stadion nyitva áll a Real Madrid rajongói előtt. Ellátogathatsz a múzeumba, benézhetsz az öltözőkbe, az edzőterembe, sőt, még az elnöki páholyba is. Tájékozódj a legjobb látogatási időpontokról, nehogy egy mérkőzés miatt ne tudj bejutni!

Korábbi cikkünkben csokorba gyűjtöttük, mire kell figyelned akkor, ha egyedül utazol. Kattints a részletekért!

El Retiro Park

Az El Retiro Park igazi zöld oázis Madrid szívében. Sétálj le a fáktól szegélyezett ösvényeken, huppanj bele egy csónakba, és csodáld meg a Velázquez- és a Kristálypalotát! Akár piknikezhetsz is: próbáld ki a bocadillos de calamarest, azaz a rántott tintahalas szendvicset. Nem szabad kihagynod, ha Madridban jársz!

madrid.png

Debod-templom

Előfordul, hogy az ember nem számít arra, hogy egy ókori egyiptomi templommal találkozik egy kozmopolita városban. Madrid Nyugati parkja mégis büszkélkedhet egy ilyen rendkívüli műremekkel (az időszámításunk előtti 2. századból), amelyet az 1960-as években adományoztak Spanyolországnak. Érdemes az esti vacsora előtt megnézni, ahogy a lemenő nap fénye végigvonul az épületegyüttesen.


Fedezd fel kalandor énedet, és járd be a világot nagyszerű utazási tippjeinkkel:

Az 5 legjobb ingyenes program Rómában

Az 5 legjobb ingyenes látnivaló Bangkokban

Íme, Párizs legjobb ingyenes programjai