Skip links

Berlin legjobb ingyenes látnivalói

Berlin történelmi emlékekben gazdag városában költekezés nélkül is igazán jól lehet szórakozni. Íme, a német főváros kihagyhatatlan és teljesen ingyenes látnivalói. Az utasbiztosítás megkötését persze most se felejtsd el! Ha pedig egyedül utazol, olvasd el korábbi cikkünket is!

Fedezd fel Berlint sétálva!

Indulj önálló városnéző sétára, és ugorj fejest a város forgatagába! Töltsd le a Berlin Map and Walks nevű alkalmazást, amellyel könnyen eligazodhatsz a városban, és séta közben könnyen felismerheted a közeledben lévő helyeket. A sétád során mindenképpen ejts útba olyan történelmi emlékeket, mint például a Brandenburgi kapu, a Bundestag, a Holokauszt-emlékmű és a Checkpoint Charlie! Ha pedig vásárolgatni támad kedved, irány az Alexanderplatz!

Sétálj végig az East Side Gallery-n!

Az egykori berlini fal egyik szakasza, az East Side Gallery 1,3 kilométerével ma a világ leghosszabb szabadtéri galériája. A falat borító falfestmények bemutatják a második világháború után Európában és Németországban bekövetkező drámai politikai változásokat.

Élj az ingyenes múzeumlátogatás lehetőségével!

Ha Berlinben jársz, semmiképpen ne hagyd ki az öt múzeumnak is helyet adó Múzeum-szigetet! Egyes múzeumokba mindig ingyenes a belépés, mások hetente vagy havonta egyszer látogathatók belépődíj nélkül. Az ingyenes belépési lehetőségekről a Museums Portalon tájékozódhatsz.

Akkor se csüggedj, ha esetleg lemaradnál az ingyenes belépésről – a sziget elképesztő építészeti szépségében így is lesz lehetőséged gyönyörködni.

Irány a Tiergarten!

Fedezd fel a gyönyörű Tiergartent, Németország második legnagyobb városi parkját is! A berliniek úgy tekintenek rá, mint New York lakosai a Central Parkra. A közel 210 hektáron elterülő park korábban királyi vadászterület volt, most pedig a kocogók, gördeszkások és kerékpárosok, valamint a napos időben egy kis piknikezésre és némi kikapcsolódásra vágyók kedvenc helye.

berlin.png

Ahogy mondani szokás, a legjobb dolgok az életben általában ingyen vannak – meglátod majd, hogy egy olyan, történelmi emlékekben gazdag városban, mint Berlin, igazán könnyű elmerülni a helyi kultúrában túlköltekezés nélkül is.


Ha pedig kíváncsi vagy további utazási tippjeinkre is, szemezgess korábbi cikkeinkből!

Az 5 legjobb ingyenes látnivaló Bangkokban

Az 5 legjobb ingyenes program Rómában

Íme, Párizs legjobb ingyenes programjai