Skip links

Izgalmas úti célok az idősebb korosztály számára

Ma már nemcsak a huszonévesek állnak készen a világ körbeutazására és a komfortzónájuk elhagyására. Napjainkban rengeteg az idősebb korosztály tagjai számára is elérhető, izgalmas nyaralási lehetőség, amiket érdemes kihasználni. Íme néhány szórakoztató, kalandos lehetőség idősebbeknek, ahol ejtőernyőzés és cápákkal való úszkálás nélkül is elképesztő izgalmakban lehet részünk.

Tippek természetkedvelőknek

A túrázós, kirándulós vagy gyalogos nyaralás tökéletes választás az aktív, természetrajongó idősek számára. A világ minden táját lefedő, óriási kínálatban mindenki talál kedvére való, az erőnléti szintjének megfelelő lehetőséget – legyen az akár egy, a Machu Picchuhoz tartó, vezetett sátras túra, akár egy Skót-felföldi kalandozás egy kényelmes helyi panzióban megszállva. Sőt, a csodás norvég fjordoknál vagy a napos Baleár-szigeteken például akár egy hajóúttal is ötvözhető a túrázás.

  • Ha pedig valamivel közelebbi úti célt keresel, tökéletes választás lehet a Magas-Tátra, vagy a szebbnél szebb túraútvonalakkal tarkított Szlovénia vagy Erdély.

Ötletek nagy utazóknak

A nagyobb távolságokat beutazni vágyók olyan lenyűgöző szárazföldi és tengeri körutak közül válogathatnak, melyeknek a nyugdíjasoknak szóló tipikus hajóutak a nyomába sem érnek. Próbáld ki a Sziklás-hegységben futó, lélegzetelállító vasútvonalat, az Orient expressz régimódi varázsát, vagy akár a nílusi hajókázást Egyiptomban!

Vitorlázásra persze Európán belül is rengeteg lehetőség akad: a legnépszerűbb úti célok e tekintetben Horvátország, Görögország és Olaszország. Ezeket az utakat könnyen egyéni igényeidre szabhatod attól függően, mi mindent szeretnél felfedezni, de remek választásnak bizonyulhatnak akkor is, ha csoportban utazol.

Akár egyénileg, akár csoportban utazol, ne feledkezz meg az utasbiztosításról!

Az izgalmakra vágyóknak

Testközelbe kerülni a világ leggyönyörűbb élőlényeivel talán az egyik legizgalmasabb élmény – legyen szó akár egy dél-afrikai szafariról, akár egy alaszkai medvelesről, akár az ausztráliai Nagy-korallzátonynál való búvárkodásról. A sportos, kalandos utaktól a kényelmes és fényűző élményekig terjedő hatalmas választékban mindenki könnyen megtalálhatja a kedvére való, az egészségi állapotának és mozgékonyságának megfelelő lehetőséget.

  • Kalandokért persze nem kell ennyire messzire utazni: szafaripark többek között Olaszországban és Franciaországban is felkereshető, gyönyörű búvárhelyek pedig Horvátországban, Máltán és Cipruson is találhatók.

Magyarország felfedezőinek

Ha pedig inkább az országhatárokon belül keresnél izgalmakat, válaszd Nyíregyházát, ahol állatpark, strandfürdő és parkerdő várja az oda érkezőket, vagy az Aggteleki cseppkőbarlangot, amely a sokadik látogatás során is lenyűgöző élményt nyújt.

Lillafüred festői szépségű vidéke több túraútvonalról is megcsodálható, emellett az Anna-barlang és a Szent-István barlang is várja a kirándulókat, ráadásul kisvonatozásra, sőt, a Hámori-tavon még csónakázásra is lehetőség nyílik.

Gyulán pedig a történelmi látnivalók, a téglavár és a kastély mellett fürdőzésre is lehetőséged nyílik, este pedig kellemes sétákat tehetsz a gyönyörű kisváros utcáin.

Nézz körül Magyarország termálfürdői között is! 


Mit tegyek ma a nyugodt nyugdíjas évekért?

Esetek, amiért érdemes biztosítást kötnöd

Egyedi és olcsó ötletek nyaraláshoz

Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb bejegyzésekről?
Iratkozz fel a hírlevelünkre!