Skip links

Az 5 legjobb ingyenes program Rómában

Akár a Colosseumot, akár a Szent Péter-bazilikát szeretnéd meglátogatni, vagy csak egy ínycsiklandóan finom pizzára vágysz, valószínűleg sok bakancslistás helyet fogsz találni Olaszország fővárosában. A temérdek drága program mellett azonban érdemes néhány olyat is beiktatnod, ami kevésbé terheli a pénztárcád. Íme, itt az 5 legjobb ingyenes látnivaló Rómában!

1. Ingyenes sétakörút Rómában

A módszer, amellyel a legkönnyebben fedezheted fel a város leghíresebb látványosságait, immáron kilencedszerre nyerte el egymás után a TripAdvisor kiválósági tanúsítványát. A kétórás és minden nap kétóránként indított túrákat érdemes előre lefoglalni. Ha pedig igazán jó túravezetőt fogsz ki, azt ajánljuk, adj neki borravalót

2. Fedezd fel a 9. századi Santa Prassede-bazilikát!

A legérdekesebb római templomot (Basilica di Santa Prassede), amiről valószínűleg még nem is hallottál, Szent Praxedes-ről nevezték el, aki megóvta a keresztényeket a kivégzéstől. Akiket pedig nem tudott megvédeni, azokat eltemette a templomhajóban.

A bazilika egy pár perces sétára található a Santa Maggiore-tól egy kis mellékutcában, a Roma Termini pályaudvar közelében. Számos csodaszép mozaik látható a bazilikában, sőt még egy oszlop is, amelyről úgy tartja a mondás, hogy oda volt kötözve Krisztus, mielőtt keresztre feszítették.

3. Modern történelem a Museo Storico della Liberazione Múzeumban

A Museo Storico della Liberazione ma már múzeumként látogatható épülete Róma náci megszállása alatt az SS főhadiszállása volt, most pedig egyszerre nyújt nyugodt és mélyreható élményt. A múzeumban az ellenállást, a zsidók üldöztetését és az ardeatinei mészárlást megőrző dokumentumok is megtekinthetők, az ellenállók graffiti rajzai pedig a mai napig láthatók a cellák falain, ahol be voltak börtönözve.

4. Látogass el a Quartiere Coppedè-negyedbe!

A Quartiere Coppedè, a firenzei építész, Gino Coppedè által tervezett furcsa negyed Róma egyik legrejtélyesebb környéke. A szobrok, a toszkánai tornyok, a vízköpők, a freskók és a kertek fantasztikus keverékének köszönhetően minden sarkon valami érdekességre bukkan az ember. A Coppedè városnegyedet az itáliai szecesszió egyik gyöngyszemeként is szokták emlegetni, nem véletlenül.

5. Járd be a Villa Borghese parkot!

Róma legszebb és legnagyobb parkját, a Villa Borghese parkot mindenképpen látnod kell. A több mint 80 hektáros területen különleges szobrok, múzeumok, parkosított kertek, tisztások, szökőkutak és tavak várnak, a csodás pázsit pedig egész biztosan piknikezésre invitálja a megfáradt utazót.

generali_rome.png

 

Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb bejegyzésekről?
Iratkozz fel a hírlevelünkre!