Skip links

Egyedi és olcsó ötletek nyaraláshoz

Mire összeadod a repülőút, a szállás, a városnézés és az étkezés költségeit, könnyen arra a döntésre juthatsz, hogy idén inkább nem mész sehová nyaralni. Ráadásul az olcsóbb vízpartok és a felkapott üdülőhelyek a főszezonban gyakran annyira túlzsúfoltak, hogy ha el is jutsz üdülni, nem biztos, hogy maximálisan ki tudod élvezni. Cikkünkben tippeket találsz egy pénztárcakímélő és egyedi családi kaland megszervezéséhez.

Béreljetek lakókocsit!

A szállodáról szállodára utazás helyett inkább béreljetek egy lakókocsit: tervezd meg az utat, és vágjatok bele a családdal! Tökéletes megoldás a közös nyaralásokhoz: az éttermi étkezések elkerülésével spórolhattok, megúszhatjátok a turistacsapdákat, bárhol és bármikor megállhattok, útközben pedig a gyerekeket is könnyebb szórakoztatni. Franciaország, vagy akár Olaszország is ideális úti cél lehet, a lényeg, hogy ahol megfelelő minőségű autóutakat találj.

Egy csöppség érkezése az élet minden területét átalakítja, így természetesen az autós utazást és a családi nyaralást is bonyolultabbá teszi. Szerencsére a gondos tervezés sokat segíthet. Korábban összegyűjtöttünk néhány egyszerű óvintézkedést, amelyekkel nyugodtan, biztonságosan és boldogan érhettek célba. 

Utazzatok a szezonon kívül!

Érdemes megfontolnod, hogy szezonon kívül látogasd meg a népszerű helyeket, amikor sokkal olcsóbbak a szállások,  kevesebben vannak a strandokon és nyugodtabbak a körülmények. Szeptemberben például garantáltan kisebb a zsúfoltság a reptereken – mivel az iskolaszezon a gyerekeket már hazaszólította, így gyorsabban csekkolhatsz be, és zökkenőmentesebb lehet a közlekedés is.

Kempingezzetek egy jót!

Élvezd ki a kempingezés nyújtotta szabadságot és rugalmasságot. Jó felszereléssel, kényelmes sátorral és matraccal a táborozás az egyik legjobb módja annak, hogy minimális költségek mellet távoli helyeket fedezz fel. A gondtalan kempingezés kulcsa a gondos felkészülés: vigyél megfelelő főzőfelszerelést, világítást, meleg ruhát, vízálló ruházatot és összehajtható székeket.

  • Ma már idehaza is vannak olyan felszerelt kempingek, ahova akár babaával is mehettek, mert minden adott a pici ellátáshához. Attól, hogy kempingezel, még nem kell lemondanod a tiszta vizesblokkról, a konyháról, a mosógépről, vagy épp az elektromos áramról. Akár a Balaton környékén is érdemes körülnézni.

Szállást csak magánszemélytől?

Mielőtt belefognál a hotelkeresésbe, érdemes szétnézned a magánszemélyek által hirdetett lakások és szobák között is, például az Airbnb-n vagy a HomeAwayen. Ezekkel sokszor olcsóbb és hitelesebb élményekhez juthatsz, mint egy szállodában.

Utazzatok lakóhajóval!

Egy hajó, amelyen kényelmesen el is lakhatsz – jól hangzik, ugye? Egy lakóhajó fedélzetén egy országot anélkül fedezhetsz fel, hogy állandóan ide-oda kéne utazgatni és átszállni. A gyerekek imádni fogják: rengeteg helyük van játszani, akár a hajózásba is besegíthetnek, a felnőttek pedig kikapcsolódhatnak és gyönyörködhetnek a tájban. (Koppenhága, vagy Amszterdam például remek lehetőségeket nyújtanak lakóhajós vakációzásra. Hollandia legnagyobb részét egyébként így is beutazhatod, hála a kiterjedt csatornarendszernek.)

Gondoskodj a biztonságotokról!

A fenti izgalmas és egyedi vakációs ötletek az otthonodtól és a civilizációtól távol eső helyekre is elvihetnek. Aggódsz amiatt, hogy vészhelyzet esetén hogyan kapsz majd segítséget külföldön? Egyik Generali-ügyfelünk története jó példa arra, hogy miért nincs félnivalód.

Törökország egyik eldugott sarkában motorbalesetet szenvedett. A Generali gyorsan elintézte, hogy őt és feleségét a mentők egy kis, rosszul felszerelt helyi kórházból Ankarába szállítsák, ahol sikeres műtéten esett át. A biztosító még arról is gondoskodott, hogy a lányuk is utánuk repülhessen, hogy támogathassa szüleit e nehéz időszakban. Amikor már elég jól voltak egy újabb utazáshoz, az egész család visszatérhetett Magyarországra, és a kezelést itthon folytatták. Ez a biztonságtudat felbecsülhetetlen érzés. Válaszd te is a Generalit következő kalandodhoz!


Szeretsz egyedül utazgatni? Gondoskodj a biztonságodról is!

Így védheted meg az értékeidet külföldön

Az első nyaralás a szülők nélkül

Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb bejegyzésekről?
Iratkozz fel a hírlevelünkre!