Skip links

Baby on board! Így lesz otthonod bababiztos

Felnőttként tudjuk, mennyi veszélyt rejthet az otthonunk. Ám az apró, kíváncsi emberkék aggodalmainkra fittyet hányva imádnak felfedezni.

Jó hír azonban, hogy van egy pár praktika, amivel biztonságosabbá teheted a lakásod a kisbabák számára is.

Konyha

A otthonod szíve, a konyha különösen veszélyes lehet a lakásban mászkáló gyerekek számára. Fontos, hogy ne hagyj ételt vagy italt a bútorok éles széleinek közelében. A fazék fülét ne fordíts ki a tűzhely széle felé, és ha lehet, a hátsó égőket használd, mivel ezeket nehezebb elérni. A lógó konyharuhákba is előszeretettel kapaszkodnak bele a kisbabák, így ha lehet, akaszd olyan magasra, hogy ne érhessék el. Az olyan kütyükkkel, mint a többfunkciós zárak és a sütővédő pedig még tutibban biztosíthatod a konyhádat. 

Nappali

A kisbabák napról napra kíváncsibbak, kedvenc helyük épp ezért a nappali, ahol társaságban lehetnek. Amellett, hogy eltünteted a kábeleket és a zsinórokat a kisbabád elől, érdemes konnektorvédőt és ajtóvédőt is vásárolnod. Ellenőrizd, hogy a bútorok megfelelően vannak-e rögzítve, ha mégis billegnek, akkor próbáld megszerelni, de semmiképpen ne tárolj rajtuk törékeny tárgyat. Fedd le az éles sarkokat (pl. asztal és könyvespolc), valamint húzd ki az elektronikus eszközöket használat után. Végezetül ne feledkezz meg a szekrényekre rakható biztonsági reteszről se.

Hálószobák és fürdőszobák

A csendes hálószobákban a kisbabák ki tudják pihenni magukat, te pedig lépcsőkerítések segítségével gondoskodhatsz a saját nyugalmadról.
A fürdőszobában zárd el az éles tárgyakat, a gyógyszereket, a krémeket és a különböző folyadékokat is. Soha ne hagyj vizet a fürdőkádban vagy a mosdókagylóban. Figyelj rá, hogy a wc ülőke és fedél mindig le legyen hajtva.

 

Plusz két tipp

Kisbabádat öltöztesd egyszerű ruhákba, ne legyen zsinór és egyéb csüngő a kis ruhácskáján.
Vedd fontolóra a babamonitor beszerzését, mert hatalmas segítség lehet a lelki békéd megtartásában.

Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb bejegyzésekről?
Iratkozz fel a hírlevelünkre!