Skip links

Közlekedés tisztábban és olcsóbban? Igen!

Gyaloglás, kerékpározás, autózás – a legtöbben nem igazán lépünk túl ezeken a lehetőségeken, amikor rövidebb távokat kell megtennünk a városban. Pedig rengeteg sokkal izgalmasabb közlekedési mód is létezik, melyekkel akár az új hobbidat is megtalálhatod. Szívesen feldobnád a mindennapos ingázást? Esetleg ötvöznéd a sportolással és a szórakozással? Segítünk! Íme a legjobb közlekedési eszközök, amelyekre eddig nem is gondoltál.

Szerezz be védőfelszerelést!

Mint minden más közlekedési módnál, az alábbi esetekben is elengedhetetlen, hogy beszerezd a szükséges védőfelszerelést (például a bukósisakot), és biztonságos helyen gyakorolj, mielőtt kimennél a forgalomba. A biztonság kedvéért érdemes a használatra és a szükséges engedélyekre vonatkozó helyi jogszabályoknak is utánajárni.

Szeretnél egy kicsit gyorsabban haladni? Ha általában autózol vagy robogózol, az elektromos roller ideális alternatíva lehet a számodra. Nemcsak környezetbarátabb a hagyományos járműveknél, de sok városban – köztük Budapesten is – van bérlési lehetőség is, tehát szinte minimális befektetéssel kipróbálhatod ezt az eszközt. A hagyományos és az elektromos rollerek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, főleg mivel

összehajtható kialakításuk miatt könnyű tárolni és hordozni őket.

Görkorizásra, gördeszkázásra fel!

Ha szívesen összekötnéd a közlekedést a sportolással, próbáld ki a görkorizást vagy a gördeszkázást! Ezek – a közhiedelemmel ellentétben – ugyanis nem csak gyerekeknek valók. A felnőttek számára is szuper megoldást jelentenek a közlekedésre, sőt, a használatuk még kardioedzésnek is elmegy.

A görkorizásnál és a gördeszkázásnál ráadásul fontos a közösségi tényező is. Lakóhelyedtől függően ugyanis könnyen találhatsz olyan csoportokat vagy találkozókat, ahol barátokkal együtt gyakorolhatod az új hobbidat.

Mi az a hoverboard?

Ha pedig valami igazán váratlan megoldást keresel, akár egy hoverboardot, azaz egy elektromos gördeszkát is beszerezhetsz! Ezek a modern kütyük ugyan még elég drágák, de egyre elterjedtebbek.


Elektromos és hibrid autók: minden, amit tudni érdemes róluk
Okos Zebra: Tippek a biztonságos közlekedéshez
Fenntarthatóság: appok a tudatos életmódért
Itt a bicikliszezon: így tekerj biztonságosan
Tippek, hogyan fuss kutyával

Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb bejegyzésekről?
Iratkozz fel a hírlevelünkre!