Skip links

Itt a bicikliszezon: így tekerj biztonságosan

Itt a tavasz, vagyis indul a kerékpárszezon. De vajon milyen eszközök szükségesek a biztonságos bringázáshoz? Sisak. Lámpa. Fényvisszaverős ruhadarabok, és persze egy jó műszaki állapotú bicikli. A legtöbben úgy gondoljuk, nagyjából ezek a lehetőségeink biztonság terén. Azonban a modern technológiának és néhány okos tervezőnek köszönhetően nincs hiány újdonságokból. Az ötletes megoldásoktól a lenyűgöző fejlesztésekig rengeteg lehetőség közül válogathatsz. Most bemutatjuk neked a kedvenceinket.

1. Meilan Light X5 vezeték nélküli intelligens kerékpáros irányjelző

Belegondoltál már, milyen lenne, ha a kanyarodási szándék jelzéséhez nem kellene egyik kezeddel elengedni a kormányt?  Az biztos, hogy máris egy fokkal kevésbé lenne balesetveszélyes ez a művelet. Ezzel a kütyüvel anélkül jelezheted, hogy befordulsz valahová, hogy felemelnéd a kezed a biciklikormányról. A könnyedén használható, vezeték nélküli irányíthatóságnak és a felcsatolható rögzítésnek köszönhetően te is szeretni fogod ezt az újdonságot.

2. Loud Bicycle duda

Ha egy autó száguld feléd, a kis csengővel nem sokra mész. Nézd meg a terméket itt!

3. Nathan LightSpur

A legjobb láthatóságot a fény és a mozgás kombinációja biztosítja. A mozgó lábaidat remekül láttató LightSpurrel-lel a cipődön egész biztosan mindenki észre fog venni az utakon.

4. Hövding légzsákos sisak

Ez az eszköz nyolcszor biztonságosabb a hagyományos sisaknál, ráadásul a fejedet is szabadon hagyja. Ütközésészlelő rendszere baleset esetén tizedmásodperc alatt légzsákkal veszi körbe a fejet. Ezt a saját szemeddel is látnod kell. Ha érdekel, a linkre kattintva olvashatsz róla bővebben.

5. ANGi ütközésérzékelő

Ez a sisakra szerelhető érzékelő ütközés esetén értesítést küld a koordinátáiddal az általad vészhelyzet esetére megadott személyeknek. Ha szeretsz egyedül kerékpározni csendes utakon, életmentő lehet számodra. Használd!

6. Overade összehajtható sisak

A sisakokkal az a probléma, hogy akkorák, mint a fejed, ami valljuk be, eléggé megnehezíti a szállításukat. De az Overade ötletes, összehajtható megoldásával nem kell feláldoznod a kényelmet a biztonságért.

7. Brainy Bike Lights kerékpárlámpa

Olykor a legegyszerűbb ötletek a legjobbak. A Brainy Bike Light olyan lámpa, amely a kerékpárosok általánosan ismert szimbólumát mutatja. Előnyt kovácsol az emberi agy mintafelismerési képességeiből, így a sofőrök gyorsabban és pontosabban reagálhatnak rád.

8. See.Sense kerékpárlámpa

Valamilyen varázslat segítségével ez az okos kerékpárlámpa felismeri a veszélyes helyzeteket. Például, ha körforgalomban vagy, lassan haladó autókat előzgetsz, útkereszteződéshez érkezel, vagy éppen egy autó közeledik feléd éjszaka. Ilyen esetekben automatikusan beállítja a szükséges fényerőt és a villogás gyakoriságát az optimális láthatóság érdekében.

9. Hammerhead kerékpáros navigáció

A navigációs alkalmazások óriási segítséget jelentenek közlekedés közben, de kerékpározáskor nem biztonságos egy kijelzőt figyelni. Ez az okoseszköz rácsatlakozik a telefonodra, és egyszerűen felismerhető mozgó pontok segítségével mutatja, mikor kell kanyarodnod, hogy az úton tarthasd a szemed.

10. Levi’s Commuter ruházat

Azoknak ajánljuk, akik szeretnék, ha fényvisszaverő öltözetük kevesebb furcsálló pillantást vonzana. A Levi’s Commuter ruhái hétköznapi viseletnek tűnnek, amíg egy autó fényszórója meg nem világítja a fényvisszaverős részeket. A kifejezetten kerékpározáshoz tervezett ruhák a könnyed mozgás érdekében sztreccs anyagból készültek, és vízálló bevonattal rendelkeznek, hogy szárazon érhess haza.

Most, hogy saját biztonságodról már gondoskodtál, eszedbe jutott, hogy a kerékpárodat mivel védheted meg? Nézd meg a Generali biztosítási ajánlatát, hogy valóban teljes körű legyen a védelmed.

Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb bejegyzésekről?
Iratkozz fel a hírlevelünkre!