Skip links

Hogyan találjunk új hobbit?

Egy jó hobbi nemcsak szórakoztató, hanem új barátok szerzésére, új készségek és tudás elsajátítására, sőt, akár még a személyiségünk fejlesztésére is lehetőséget ad. A megfelelő hobbi megtalálása azonban nem könnyű feladat. Ha még te is keresed az igazit, mutatunk néhány javaslatot, melyekből ihletet meríthetsz.

Milyen hobbi illik hozzád?

Szoktál meditálni? Esetleg futni jársz? Imádsz bringázni? Vagy inkább a motorozás érdekel? Autóval utaznád be egész Európát? Vagy fesztiválról fesztiválra jársz? Olvass róluk bővebben, ha eddig halogattad az elkezdésüket!

Csatlakozz egy vitaklubkoz!

Egy vitaklubbon való részvétel nemcsak izgalmas kihívás, de megtanít a nyilvánosság előtti beszédre is, valamint a kritikai gondolkodást is fejleszti. Képessé válsz határozottan, de barátságosan érvelni, és személyeskedés helyett mások gondolataira koncentrálni.

Ha félénk típus vagy, a vitázás gondolata elsőre ijesztőnek tűnhet, de éppen ezért érdemes belevágni. Ez a hobbi ugyanis nagymértékben hozzájárulhat az önbizalmad fejlesztéséhez. Vállald hát a kihívást!

Hallgass podcasteket!

A podcastek egyik szépsége, hogy nincs időbeli korlátjuk. Joe Rogan például három óránál is hosszabb interjúkat is készít a The Joe Rogan Experience című podcastjében, ahol vendégeivel olyan mélyrehatóan és részletekbe menően foglalkoznak különféle izgalmas témákkal, amire a TV kereteiben például egész egyszerűen nem lenne lehetőség. A podcastek terjedelmük ellenére mégis könnyen emészthetőek. Akkor is hallgathatod őket, ha közben valami mással foglalkozol, ráadásul bármikor szüneteltetheted a lejátszást. Ráadásul a választék is igazán széles.

Bármilyen téma érdekeljen is, a Comedy Central szórakoztató anyagaitól a Szertár tudományos adásaiig bezárólag biztos, hogy találsz 1-2 (vagy akár 10) olyan podcastcsatornát, amely elnyeri a tetszésedet.

Tanulj brazil jiu-jitsut!

Az egyik legjobb érv a sportág mellett az, hogy itt tényleg mindenki egyenlő esélyekkel indul – a méret és az erő nem számít. Jó technikával egy kisebb és gyengébb ember könnyedén legyőzhet egy nála nagyobb és erősebb ellenfelet. A brazil jiu-jitsu tehát kizárólag a készségek fejlesztéséről szól. Ennek ellenére komoly fizikai teljesítményt igényel, éppen ezért kiváló testedzés is.

Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb bejegyzésekről?
Iratkozz fel a hírlevelünkre!