Skip links

Hasznos appok és okoseszközök az egészségért

A hordható okoseszközök nem csak a mindennapi életünket könnyítik meg – ma már az egészségi állapotunkat is felügyelhetjük velük. A viselhető orvosi eszközök terén megvalósult elképesztő újításoknak köszönhetően napjainkban minden eddiginél részletesebb képet kaphatunk magunkról, arról, hogyan előzhetünk meg egyes egészségügyi problémákat, illetve hogy miként maradhatunk általában véve egészségesek. Íme néhány lenyűgöző okoseszköz, amelyekkel garantáltan csúcsformába hozhatod magad!

Mindennapi egészség és jóllét

A megfelelő egészségi állapothoz elengedhetetlen a kellő mennyiségű alvás, a kevés stressz és a rendszeres sportolás, ezekre azonban nem mindig olyan könnyű odafigyelni. Ebben segít például a 2Breathe okoskarkötő, amely légzőgyakorlatokkal oldja a stresszt, csökkenti a vérnyomást és támogatja a gyorsabb elalvást. A Fitbit Alta nyomon követi az alvásodat, és személyre szabott tippeket ad a jobb pihenéshez, a Leaf Urban pedig a fizikai aktivitást, az alvást és a reproduktív egészséget kíséri figyelemmel, ráadásul előre figyelmeztet a várható stresszre.

A megelőzést szolgáló hordható eszközök

A betegségeket mindig jobb megelőzni, mint kezelni, a különböző szívproblémák és a magas vérnyomás pedig különösen sok gondot okozhatnak hosszú távon. Ezen a téren nyújt segítséget például a QardioCore, egy mellkasra csatolható készülék, amellyel a szíved állapotát felügyelheted egy mobilalkalmazásban, valamint az Omron új vérnyomásmérő okosórája.

Persze legnagyobb szervünk, a bőr védelméről sem szabad megfeledkezni! A L’Oréal UV Sense nevű viselhető szenzora rögzíti az UV-sugárzással kapcsolatos részletes adatokat, így használatával gondoskodhatsz a káros sugarak elleni megfelelő védekezésről, ezáltal pedig többek között a bőrrák megelőzéséről.

Segítség egészségügyi problémák esetén

Szerencsére már a krónikus vagy fennálló egészségügyi problémák kezelésében is számíthatunk az okoseszközökre. A K-Watch okosórával például a cukorbetegek ellenőrizhetik a vércukorszintjüket, az agyvérzés után lábadozók életében pedig az izomerő és a mozgáskészség helyreállításában segítséget nyújtó Rapael okoskesztyű jelenthet hatalmas áttörést.

A női egészségre fókuszáló okoseszközök

A hormonszintekben bekövetkező változások számos mellékhatással járhatnak, ezért fontos, hogy minden nő megismerje a saját ciklusát. Ebből a célból hozták létre például az Ava karkötőt, amellyel nyomon követheted a termékenységedet, és alaposabban megismerheted a tested működését. De hasznos eszköz még a menstruációs görcsöket oldó Livia, vagy a terhes nők méhösszehúzódásait figyelő Bloomlife is.

A fentiek mellett számtalan hihetetlen újdonság áll még fejlesztés alatt. Itt van például az iTBra, amely az ígéretek szerint felismeri majd a mellrák első jeleit, vagy a Cognition Kit, amely az agyi egészség jobb megértésében fog segíteni. Érdemes tehát szemmel tartani ezeket az innovációkat is.


Nyugdíjasan is fitten: Így óvd az agyad egészségét!
Az egészséges öregedés titka a csontjainkban van
Miért van több idejük a futóknak?
Tippek, hogyan fuss kutyával
Hogyan szokjak le a cigiről?

Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb bejegyzésekről?
Iratkozz fel a hírlevelünkre!