Skip links

A legjobb appok gyerekeknek, amikkel tanulni is lehet

A hosszú autóutak gyakran bezártságérzet keltenek, ami nyugtalan gyerekekhez és kimerült szülőkhöz vezet. Talán a legegyszerűbb megoldás letölteni néhány filmet, ám ha szívesen kipróbálnál valami újat, bemutatunk néhány jó applikációt és programot, amelyekkel garantáltan nem fognak unatkozni – és a szülőknek sem kell megőrülniük.

Neveljetek virtuális háziállatot!

Ha a gyerekek régóta szeretnének már macskát, vagy kutyát, lefoglalhatod őket egy virtuális háziállattal! Próbáljátok ki a Toca Life: Pets alkalmazást, amelyben a gyerekek telefonon és táblagépen nevelgethetik, etethetik és taníthatják digitális állatukat, sőt, különböző játékokat is játszhatnak is velük. Amellett, hogy ezek a kis kedvencek (majdnem) annyi gondoskodást és figyelmet igényelnek, mint egy igazi háziállat, és lekötik a gyerekek figyelmét az autóút során, fontos dolgokat tanítanak nekik a felelősségről is.

Milyen appokat érdemes letölteni?

A SquiggleFish varázslatos módon kelti életre a gyermekek rajzait. A kicsiknek nincs más dolguk, mint lerajzolni és kiszínezni egy halacskát, majd miután lefényképezték, már láthatják is, ahogy úszkálni kezd a virtuális akváriumban. A Terka színezője a jól bevált kifestőkönyveket ülteti át digitális platformra – az alkalmazásban a gyerekek 36 tematikusan rendezett lapot színezhetnek ki, a kész műveket pedig el is menthetik a fényképek közé.

Ma már számtalan alkalmazás nyújt lehetőséget a játékos tanulásra:

  • A BOOKR Kids Mesetárban több száz interaktív mesekönyv és képességfejlesztő játék található,
  • a Beszédkészség fejlesztése alkalmazás nevéhez hűen a 4-6 év közötti gyermekek nyelvi képességeit javítja,
  • a Matek gyerekeknek az alapvető matematikai műveletek gyakorlásában segít,
  • Tinybop játékaival pedig rengeteg különböző témáról, többek között az emberi testről, a világűrről és a korallzátonyokról is tanulhatnak a gyerekek (iOS-en és Androidon is elérhető).

A Field Trip nevű alkalmazás a nagyobb gyermekek számára ajánlott – az applikáció felugró üzeneteket küld, amikor elhaladtok egy érdekesség, például egy történelmi emlékhely mellett. A gyerekek imádni fogják az új helyek felfedezésének izgalmát,

és lehet, hogy még az autóban ülő felnőttek is tanulnak valami újat!


Június 22-23-án ismét vár mindenkit az ingyenes Generali Gyerek Sziget. A Hajógyári-sziget számtalan programmal, játékkal, koncerttel, kézműves foglalkozásokkal, Bringaszigettel és cirkuszvilággal várja a kicsiket és a nagyobbakat is. Továbbá kint lesznek a Generali Szűrőbuszai is, ahol ingyenes szűrővizsgálatokon vehetnek részt az érdeklődők. A részletes programokról a linkre kattintva olvashatsz bővebben, vagy látogass el a www.gyereksziget.hu oldalra!

Korábbi cikkeinkben pedig további hasznos tippeket találsz babás utazásokhoz:

Fényvédelem: Így óvjuk a gyerekeket a napsugárzástól

Repülés babával? Nem kell, hogy rémálom legyen

Mennyi vizet igyon naponta egy gyerek?

Tippek, ha kisbabával indulsz nyaralni

Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb bejegyzésekről?
Iratkozz fel a hírlevelünkre!