Skip links

Esetek, amiért érdemes biztosítást kötnöd

Családunk egészsége és boldogsága a legfontosabb számunkra, azonban vannak olyan váratlan helyzetek, amelyeket nem láthatunk előre. Életünk bármely pillanatában történhet egy baleset, egy egészségügyi probléma, vagy felütheti a fejét egy komoly betegség. Egy biztosítás mérsékelheti a betegségek pénzügyi hatását is: csökkentheti az anyagi terheket és a velük járó további stresszt, hogy te és a családod csak a gyógyulásra koncentrálhassatok. Olvasd tovább cikkünket, melyben számos olyan esetet mutatunk be, amikor egy biztosítás támogatást és anyagi védelmet nyújthat neked és szeretteidnek!

A betegségek terhének csökkentése

Mindannyian arra vágyunk, hogy szeretteink életének minden fontos pillanatában jelen lehessünk, segíthessünk, és támogathassuk őket jóban-rosszban. Ám ha egy betegség ledönt a lábadról, nem biztos, hogy meg tudod adni nekik mindazt a fizikai, érzelmi és anyagi támogatást, amelyet szeretnél.

A hosszan tartó, lassú lefolyású betegségek nem csak elhúzódó kórházi tartózkodással, de költséges kezelésekkel és vizsgálatokkal járnak együtt. Lehet, hogy egy ilyen esetben munkaképtelenné is válsz, ami további terhet jelent egy már amúgy is nyomasztó és stresszes helyzetben.

Bár a legkevésbé arra van szükséged ilyenkor, hogy a bizonytalan hosszú távú kilátásokon vagy az orvosi költségek miatt gyötörd magad, ez sajnos nagyon gyorsan valós forgatókönyvvé válhat.

Egy testhezálló biztosítás azonban támogatást nyújthat, hogy ne kelljen a családod jövője miatt aggódnod, hanem koncentrálhass a fontosabb dolgokra, például a gyógyulásra és az együtt töltött értékes időre. Részletes tájékoztatásért kérd a Generali tanácsadóinak segítségét!

Segítség balesetek esetén és vészhelyzetben

Szenvedtél már valaha olyan balesetet, amely után orvosi kezelésre volt szükséged? Fontos, hogy tudd, hogy az ilyen helyzeteket követően sem maradsz magadra. Akár a bicikliről leesve sérültél meg, akár eltört egy csontod, amikor megbotlottál egy széthagyott játékban, akár a vasárnapi ebéd elkészítése közben égetted meg magad, a balesetbiztosításodnak köszönhetően megkapod azt a támogatást, amelyre szükséged lehet.

Ha azonban külföldön tartózkodsz egy esetleges baleset bekövetkezésekor, az utasbiztosításod az, amely fedezi a külföldi kórház költségeidet, és gondoskodik arról, hogy további kiadások nélkül, épségben hazajuss.

Betegségmegelőzés és egészségügyi ellátás

Egy egészségbiztosítás segítségével magas színvonalú ellátáshoz és szakértő orvosi tanácsadáshoz juthatsz, amikor szükséged van rá, anélkül, hogy aggódnod kellene az anyagiak, vagy a várakozási idő miatt. Az egyéni egészségbiztosítás segítségével sürgős esetekben lecsökkenheted a várakozási időt – például ha olyan aggasztó tüneteket észlelsz, amelyeket minél gyorsabban ki szeretnél vizsgáltatni, vagy ha szeretnél hamarabb letudni egy kisebb orvosi beavatkozást.

Akár betegségmegelőző szolgáltatásokat is igénybe vehetsz, melyekkel még a problémák tényleges kialakulása előtt feltárhatod és kezelheted őket. Ha még nincs biztosításod, ne habozz felvenni a kapcsolatot tanácsadóinkkal!