Skip links

Programajánló: Ingyenes látnivalók Koppenhágában

Dánia fővárosa, Koppenhága, a hajdani viking halászfalu, és a világszerte kedvelt gyermekmese-szerző, Hans Christian Andersen egykori otthona gazdag és változatos történelemmel rendelkezik. Ennek köszönhetően a kíváncsi látogató akár egy fillér elköltése nélkül is elmerülhet a város kultúrájában. Íme pár ingyenes látnivaló, amelyet nem érdemes kihagyni.

A Nyhavn kikötő

A színes házairól és vitorlás hajóinak árbócerdejéről híres kikötőben a 20-as számú ház adott otthont Hans Christian Andersennek 1835-ben, amikor kiadta első meséit. A legrégebbi ház, a 9-es számú 1681-ben épült. Az itt található épületek jelentős részében ma dzsesszbárok működnek, vesd hát bele magad a mámorító hangulatba egy esti kikötői séta során!

A Kis hableány

Ugorj fejest Koppenhága elbűvölő történelmébe, és járd be a Langelinje sétányt, ahol a város leghíresebb szobra, az Andersen meséjéből ismert Kis hableány is található. Innen csak egy ugrás az impozáns Gefion-szökőkút és a csillag alakú erőd, a Kastellet, melynek története az 1600-as évekre nyúlik vissza.

Zöld terek és a dán Hygge

A koppenhágaiak az év minden évszakában szeretik a szabadtéri tevékenységeket – érthető is, hiszen az övék Európa egyik legzöldebb városa! Télen élvezd ki a dán Hygge-hangulatot, és nézz körül a piacon egy forró ital mellett. A Torvelhallerne piac friss, helyi termékeivel az ínyencek paradicsoma. A Királyi kert fasorokkal körülvett útjai minden évszakban festői sétára hívogatnak.

Ingyenes múzeumok Koppenhágában

A múzeumok és galériák némelyike bizonyos napokon ingyenesen látogatható. Ezek közé tartozik például a keddenként ingyenes Ny Carlsberg Glyptotek múzeum, ahol különféle műkincsek, szobrok és festmények találhatók, köztük van Gogh képei is; valamint a Nemzeti Múzeum, amely mindennap ingyenesen látogatható.

Koppenhága szervezett sétái

Egy várost akkor ismerhetsz meg a legjobban, ha magad járod be az utcáit. Térj le a megszokott turistaútvonalakról, és csatlakozz egy ingyenes sétához, vagy indulj magányos felfedezőútra egy alkalmazás segítségével! Látogasd meg a parlamentnek otthont adó Christiansborg palotát, és az Amalienborg palotát se hagyd ki, amely a királyi család hivatalos lakóhelye.

Koppenhága lenyűgöző múltja az időjárástól és a költségvetésedtől függetlenül is el fog bűvölni. Akár a tündérmesék vonzottak ide, akár a viking kort szeretnéd megidézni, a városban nem csalódhatsz.

Akármerre is vezessen az utad, fontos, hogy mindig köss utasbiztosítást!


Figyelmedbe ajánljuk további utazási tippjeinket is:

Berlin legjobb ingyenes látnivalói

Íme, Párizs legjobb ingyenes programjai

Az 5 legjobb ingyenes program Rómában

A legjobb ingyenes programok Londonban

Az 5 legjobb ingyenes látnivaló Bangkokban

Irány Spanyolország! Íme, Madrid legjobb látnivalói

Nyár Portugáliában: Ingyenes programok Lisszabonban

Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb bejegyzésekről?
Iratkozz fel a hírlevelünkre!