Skip links

Videó: Mit tegyek, ha ellopták a bankkártya adataimat?

Ma a világon néhány másodpercenként ellopják egy ember személyazonosságát, így sajnos veled is megtörténhet a baj. Kevés nyugtalanítóbb élmény létezik annál, mint amikor szép lassan felismered, hogy csalás áldozatává váltál

Készítettünk egy rövid videót, amelyben lépésről lépésre bemutatjuk, hogy mit tegyél, ha ellopták a bankkártyád adatait, illetve hogyan előzheted meg, hogy ez bekövetkezzen. Tippjeink segítségével gyorsan és higgadtan oldhatod meg a helyzetet: a számláid zárolásától kezdve a bankod figyelmeztetéséig, hogy figyeljék az esetleges további gyanús tevékenységeket.

Mi történik szeptember 14-én?

A csalás jövőbeli elkerüléséhez is találsz tanácsokat a videóban: az online vásárlásokhoz érdemes például előre fizetett kártyát, vagy egyszer használatos kártyát használnod. Továbbá

mihamarabb állítsd be a kétfaktoros hitelesítés a bankkártyás fizetéseknél.

A kártyád adatait semmilyen felhasználói fiókban ne mentsd el, így jelentősen csökkentheted az online vásárlások kockázatát.

Szeptember 14-én hazánkban is érvénybe lép a kötelező kétfaktoros hitelesítés a bankkártyás fizetéseknél. Ez azt jelenti, hogy a kártyabirtokosoknak aktiválniuk kell az erős ügyfél-hitelesítést lehetővé tevő biztonsági szolgáltatásokat, amely bankonként eltérő lehet:

  • sms-kód,
  • QR-kód,
  • vagy egyéb üzenet.

Fontos, hogy a részletekről mindenki érdeklődjön a szolgáltatójánál!

Ezenkívül a Generali Cyber biztosítási csomagjaival is gondoskodhatsz biztonságodról, mindössze csak a saját igényeidnek megfelelőt kell kiválasztanod a három opció közül. Kattints a részletekért!

Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb bejegyzésekről?
Iratkozz fel a hírlevelünkre!