Skip links

Szilágyi Áron: “Minden erőmre szükségem lesz”

Szilágyi Áront, a kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar kardvívót a Generali egészségnagyköveteként már többször láthattuk a Generali színeiben. Most ismét egy különleges feladatra vállalkozott, a Generali Magyarország Facebook oldal követői által feltett kérdésekre élő bejelentkezésben válaszolt, és sok érdekességet elárult magáról.

Az élő bejelentkezést ide kattintva visszanézheted, az alábbi interjúban pedig megtalálod a nyereményjátékban feltett kérdésre a választ. (A Facebook játék kiírását ide kattintva érheted el.)

Melyik sorozatot nem nézi Szilágyi Áron az alábbiak közül?

a.) Trónok harca

b.) Csernobil

c.) Lucifer

Kik szoktak elkísérni a versenyekre? A párod, Betti, illetve a család veled tartanak akár külföldre is?

Előfordul, hogy Betti elkísér egy-egy fontosabb megmérettetésre. A helyszínen szurkolt Rióban, az olimpián, pár hete Moszkvában, egy Grand Prix viadalon állt a pástom mellett és ott lesz természetesen a budapesti világbajnokságon is júliusban.

Kivel utazol a 2020-as olimpiára Tokióba?

A családomból és a baráti társaságból is többen jelezték már, hogy elkísérnének a tokiói játékokra. Persze előbb nekem kell megszereznem a kvótát. Ha az sikerül, biztos vagyok benne, hogy a közeli hozzátartozóim közül jó páran velem tartanak majd.

A filmeket, vagy a sorozatokat szereted jobban? Mikor van időd rá?

Rá vagyok kattanva pár Netflixes és HBO-s sorozatra, mint pl. a Peaky Blinders, The Crown, Game of Thrones, Terápia, Black Mirror vagy a most nagy port kavaró Csernobil. Esténként nagyjából  annyi időm van, hogy egy részt megnézzek a kedvenc sorozataim valamelyikéből. Egy egész estés filmre ritkán ülök már le.

Drukkolhatunk még neked 2024-ben Párizsban is? Ott leszel az olimpián?

Egyelőre a tokiói olimpiára koncentrálok, és nem tekintek annál tovább. Minden erőmre szükségem lesz a következő egy évben ahhoz, hogy tökéletesen felkészüljek a versenyre. Nem szeretnék közben azon agyalni, hogy bevállalom-e a következő olimpiai ciklust. Arra bőven ráérek utána is.

Mikén gondoskodsz a jövődről? Hogyan készülsz az aktív sport utáni időszakra?

Az aktív sport utáni, civil életben is szeretnék valami olyasmivel foglalkozni, amit szeretek, ami hivatásommá válik és nem csak egy munka lesz számomra. A tanulmányaimat a pszichológia tudományára fókuszáltam, ami kifejezetten érdekel, és el is tudom magam képzelni ezen a területen később. A sport lehetőséget biztosít nekem arra, hogy folyamatosan képezzem magam, és ezt ki is kívánom használni.

Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb bejegyzésekről?
Iratkozz fel a hírlevelünkre!