Skip links

Szerezd meg az álommunkád

Te is azok közé tartozol, akik szerint egy-egy állásinterjú felér egy foghúzással? Még a legjobb vezetőknek is megizzad a tenyere és megremeg a hangja, egy húzós interjú során. Hagyd magad mögött az idegeskedést és legyél magabiztos a következő interjúdon ezekkel a hasznos tanácsokkal!

Előző este 

1. Aludd ki magad

Az interjú előtti éjszaka próbálj meg minél korábban lefeküdni, hogy tökéletesen kipihent legyél az interjú napján.

2. Készülj fel 

Készítsd ki előre, amit reggel fel akarsz venni. Készítsd ki a szükséges dokumentumokat, önéletrajzot, referenciaanyokat, amiket el akarsz vinni, és olvass sokat a cégről, ahová mész. Nézd át tüzetesen weboldalukat, és vess egy pillantást a konkurencia oldalaira is. Gondold át a leggyakoribb interjúkérdéseket, és hogy milyen válaszokat adnál rájuk. 

3. Tervezd meg az útvonalad

Nézd meg, hogy van-e útlezárás, építkezés, bármilyen akadály az útvonaladon, ami miatt hosszabb lehet az utad. Ellenőrizd a BKV, MÁV menetrendeket, nem történt-e változás. Inkább számolj dupla időt az útra.

Az interjú reggelén 

1. Érkezz korábban 

Ülj be egy közeli kávézóba az interjú kezdetéig. Sokkal megnyugtatóbb, mintha a recepción várakoznál.

2. Képzeld el a sikered

Alkalmazd a Vonzás törvényét, és hessegesd el a negatív gondolatokat. Képzeld el magad, amint éppen sikeresen részt veszel az interjún.

3. Legyen magabiztos a testtartásod és mosolyogj

Vedd fel a „Wonder Woman” pózt, és mosolyogj – ezzel önbizalmat és energiát adsz magadnak.

4. Nézd meg magad “kívülről”

A liftben még egyszer utoljára ellenőrizd az összképet a tükörben. Ne legyen foltos a ruhád, rúzsos a fogad, igazítsd meg a frizurádat is!

Az interjú alatt

1. Lazíts

Próbálj meg úgy gondolni az interjúra, mintha csak egy hétköznapi beszélgetés lenne, nem pedig egy stresszes interjúhelyzet.

2. Beszélj lassan

Artikulálj megfelelően, tartsd a szemkontaktust az interjúztatóval, és válaszolj magabiztosan a feltett kérdésekre.

3. Ne görnyedj

Húzd ki magad, dőlj előre, keltsd a magabiztosság érzetét.

4. Kerüld a pótcselekvést

Van valami pótcselekvés, amit akkor csinálsz, ha ideges vagy? Próbálj megfogni egy jegyzetfüzetet, vagy vegyél egy tollat a kezedbe. Tartsd kordában a mozdulataidat.

5. Kérdezz! 

Az interjú végén, amikor felteheted a kérdéseidet, mutasd meg, hogy valóban érdekel a cég, és kérdezz. Nyugodtan kérdezz rá minden olyan dologra, amelyről még nem beszéltetek.

Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb bejegyzésekről?
Iratkozz fel a hírlevelünkre!