Skip links

Mennyi vizet igyon naponta egy gyerek?

A gyerekek nagyon gyakran nemet mondanak a vízre. Ez érthető is: a vízivás nem éppen izgalmas feladat. A folyamatos folyadékpótlás azonban elengedhetetlen az egészség megőrzéséhez, ezért jó, ha minél hamarabb rászoktatod gyermekeidet.

Ebben segítünk gyors és könnyű tippjeinkkel, melyekkel rövidesen a víz lesz a kedvenc italuk!

1.
Készíts be egy vizespalackot gyermekeid ágya mellé! Amikor felébreszted őket, emlékeztesd őket arra, hogy igyanak pár kortyot!

2.
Legyen a víz az új divatos kiegészítő! Szerezz be egy-egy kulacsot vagy egy többször használatos poharat, és díszítsétek ki a gyerekekkel! Mehetnek rájuk matricák, csillámpor, vagy bármi más, ami a kicsiknek tetszik. Ugye, hogy nem is olyan unalmas a víz?

3.
A tanulópoharak megkönnyítik a kisebbek számára az ivást, míg a szokványos poharakat már unalmasnak találó nagyobb gyerekeket mókás szívószálakkal tudod lenyűgözni.

4.
Ügyelj arra, hogy ne legyen tele a hűtő egészségtelen alternatívákkal, például szénsavas üdítőitallal vagy gyümölcslével. Ekkora kísértésnek senki sem tud ellenállni!

Mennyi az optimális folyadékmennyiség naponta?

2-4 éves gyerekek: 0,9 – 1 liter

4-8 éves gyerekek: 1,1 – 1,3 liter

9-13 éves lányok: 1,3 – 1,5 liter

9-13 éves fiúk: 1,5 – 1,7 liter

14-18 éves lányok: 1,4 – 1,6 liter

14-18 éves fiúk: 1,8 – 2,0 liter

5.
Egyes szülők a (cukormentes) gyümölcsös ízesítést javasolják, mellyel fokozatosan lehet leszoktatni a gyerekeket az adalékanyagokról. Ügyelj azonban arra, hogy ez csak ideiglenes megoldás legyen!

6.
A gyerekek valamiért imádják, ha jégkocka van a vizükben, jobban jársz tehát, ha mindig van bekészítve a fagyasztóba.

7.
Dobj egy citrom- vagy limekarikát, vagy akár néhány mentalevelet a pohárba a természetes ízesítés érdekében! Bónusz: így a gyerekek korán megszeretik a gyümölcsöket is.

8.
Ha a lakóhelyeteken nem ideális a vízminőség, érdemes beszerezni egy vízszűrős kulacsot vagy egy csapra szerelhető vízszűrőt, melyekkel percek alatt friss, finom lesz a csapvíz.

9.
Végül pedig ne felejts el példát mutatni! Ha te többet iszol, valószínűleg a gyerekek is követik majd a példádat.


Gyereksziget_5.jpg

Június 8-9-én ismét vár mindenkit az ingyenes Generali Gyerek Sziget. A Hajógyári-sziget számtalan programmal, játékkal, koncerttel, kézműves foglalkozásokkal, Bringaszigettel és cirkuszvilággal várja a kicsiket és a nagyobbakat is. Továbbá kint lesznek a Generali Szűrőbuszai is, ahol ingyenes szűrővizsgálatokon vehetnek részt az érdeklődők. A részletes programokról a linkre kattintva olvashatsz bővebben, vagy látogass el a www.gyereksziget.hu oldalra!

Nem szeretnél lemaradni a legfrissebb bejegyzésekről?
Iratkozz fel a hírlevelünkre!