Menü

Frisset, zöldet, mindennap!

Olvasd el az írásunkat, és elmondjuk, miért fontos napi szinten a gyümölcsök és zöldségek fogyasztása.

Azt persze már az óvodások is tudják, hogy a zöldségek és a gyümölcsök egészségesek. De vajon eszünk-e annyit belőlük, amivel már valóban teszünk az egészségünkért és az immunrendszerünkért? A friss gyümölcsök és a zöldségek sok vitamint tartalmaznak – ez az egyik legismertebb tény, amit tudunk róluk. Azonban emellett rengeteg más érdemük is van: fontos a szerepük az elhízás elleni harcban, hiszen rengeteg rostot tartalmaznak, ez által teltségérzetet adnak és meggátolják a cukrok és zsírok felszívódását a bélből.

A banánról azt kell tudni, hogy bár vitamintartalma nem híresen nagy, azért van benne A-, B-, C- és E-vitamin is, B6-vitamin tartalmából adódóan pedig nagyszerű a vitaminhiányból adódó szédülés ellen. Ezen kívül értékes növényi pigmentekkel látja el a szervezetet, ami nyugtató hatású, és még a pihentető, mély alvást is elősegíti. Nem rossz ötlet tehát lefekvés előtt elkortyolgatott banánturmix.

A szakértők szerint napi ötszöri zöldség- és gyümölcsfogyasztással már komolyan hozzájárulhatunk egészségünk megőrzéséhez.

Néhány tipp, hogyan csináld:

  • Reggeli: spékeld meg a reggelizőpelyhedet vagy a zabkásádat friss gyümölccsel, vagy szeletelj a szendvicsedbe uborkát.
  • Tízórai: dobj be egy almát reggel a táskádba, és a napi második gyümölcs kipipálva
  • Ebéd: mindegy gyakorlatilag, hogy mit eszel, csak egyél hozzá egy kis adag friss salátát is
  • Uzsonna: fogj egy répát vagy zellerszárat, vágj belőle szeleteket, és mártogasd joghurtba
  • Vacsora: a zöldségek párolva, sütve is istenien megállják a helyüket önálló fogásként is

Kapcsolódó cikkek

Ingyenes pénzügyi kisokos — légy te is tudatos!

 

Ingyenes pénzügyi kisokos — légy te is tudatos!